Onderhoud

Onderhoud vloertegels

De meeste vloertegels zijn in principe ongevoelig voor het indringen van vuil en vlekken aan het oppervlak. Met uw nieuwe tegelvloer heeft u dan ook één van de meest onderhoudsvriendelijke materialen in huis. Een aantal reinigingstips:


Algemeen reinigingsadvies

Afhankelijk van de aard van de ruimte en de mate van vervuiling moet de vloer dagelijks of in elk geval wekelijks te worden gereinigd.


Vloertegels

Voor het normaal onderhoud kunt u de vloer reinigen met een licht ‘zuur’ product, bijvoorbeeld een sanitairreiniger. Deze verwijdert achtergebleven kalk-, urine- en zeepresten. Het gebruik van de zuurhoudende sanitairreiniger dient afgewisseld te worden met een licht alkalisch reinigingsmiddel. Dit verwijdert loopvuil en andere vlekken die tijdens het normale gebruik ontstaan. Gaat het om een natte ruimte, dan moet u het zure reinigingsmiddel gemiddeld vaker toepassen dan het licht alkalische reinigingsmiddel. Indien het een droge ruimte betreft (bijvoorbeeld hal of woonkamer) dan moet u het alkalische reinigingsmiddel gemiddeld juist vaker gebruiken dan het zure reinigingsmiddel.


Wandtegels

Wandtegels moet u regelmatig afnemen met een mild schoonmaakmiddel. Eventueel kunt u een kalkverwijderaar toevoegen in een lage dosering. Decoratie elementen voorzichtig behandelen. Zuurhoudende kalk of zogenaamde cementsluierverwijderaars kunnen natuursteen decorstrips en dergelijke aantasten.


Aanbevolen reinigingsmiddelen voor onderhoud

•  HMK R59 sanitairreiniger
•  HMK P15 licht alkalisch onderhoudsmiddel
•  HMK R57 licht alkalische reiniger


KTS Tegelwerken
Noorderlaan 16
5711 VR Someren
Tel. 0493-473095
Mob. 06-20531923

Kvk: 17202982


Icon Remconijssen.nl